What Has Happened To The Forum?

This is the place for any magazine-related discussions that don't fit in any of the column discussion boards below.
Bigglez
Posts: 1282
Joined: Mon Oct 15, 2007 7:39 pm
Contact:

What Has Happened To The Forum?

Post by Bigglez » Fri Jan 30, 2009 12:27 am

Nothing looks the same. Did I accidently bump something, delete a
needed cookie, or something?

Things on the forum pages seems to be there, but not in the
familiar places.

Any hints on going back to the 'classic' appearance (i.e. yesterday...)?

SETEC_Astronomy
Posts: 582
Joined: Tue May 09, 2006 12:44 am
Contact:

Re: What Has Happened To The Forum?

Post by SETEC_Astronomy » Fri Jan 30, 2009 1:02 am

The board was updated to a newer version of phpbb. You did nothing to cause the change. Link locations, Avatars and other forms have been shifted due to the currently installed theme. I think reverting to "yesterday" is impossible. I've already asked Michael if they plan to install other themes as I find this one slightly hard to read and follow. I recommend just waiting it out a few days, allow time for Michael and Larry to get things finished up, there's a lot involved in updating phpbb on a live and active site.

Robert Reed
Posts: 2276
Joined: Wed Nov 24, 2004 1:01 am
Location: ASHTABULA,OHIO
Contact:

Re: What Has Happened To The Forum?

Post by Robert Reed » Fri Jan 30, 2009 7:25 am

Personally, I liked the old way much better. Everything here seems spread out way too much. It seems like I have to scroll forever to go back and forth. Also liked the posters/replyers ID on the left. My question is since you had a good thing - why change it?

User avatar
Michael Kaudze
Site Admin
Posts: 16300
Joined: Fri Nov 22, 2002 1:01 am
Location: at work
Contact:

Re: What Has Happened To The Forum?

Post by Michael Kaudze » Fri Jan 30, 2009 7:36 am

My question is since you had a good thing - why change it?
The forum was update because the old forum wasn't functioning properly. None of the styles worked at 100%... Not to mention the constant spam attacks. We have had many requests to update the forum. We know we cant make everyone happy - but the least we can do is give everyone a working forum to use. :)

Enjoy!
Intelligence is the ability to adapt to change. Stephen William Hawking.

User avatar
Joseph
Posts: 653
Joined: Mon Dec 10, 2001 1:01 am
Location: USA,World
Contact:

Re: What Has Happened To The Forum?

Post by Joseph » Fri Jan 30, 2009 7:44 am

The forum was update because the old forum wasn't functioning properly. None of the styles worked at 100%... Not to mention the constant spam attacks. We have had many requests to update the forum. We know we cant make everyone happy - but the least we can do is give everyone a working forum to use.

Enjoy!
Thanks! I find it doing well for me. I just have to probe for the "reply" box since my contrast theme is inverted, and the box is invisible. I've set my display for white fonts on a black background.

dyarker
Posts: 1709
Joined: Fri Aug 22, 2003 1:01 am
Location: Izmir, Turkiye; from Rochester, NY
Contact:

Re: What Has Happened To The Forum?

Post by dyarker » Fri Jan 30, 2009 5:19 pm

Blue icons for no new posts / red for new posts ... That I like. The old two shades of blue I didn't.

Thanks N & V.
Dale Y

SETEC_Astronomy
Posts: 582
Joined: Tue May 09, 2006 12:44 am
Contact:

Re: What Has Happened To The Forum?

Post by SETEC_Astronomy » Fri Jan 30, 2009 5:26 pm

dyarker wrote:Blue icons for no new posts / red for new posts ... That I like. The old two shades of blue I didn't.
I guess that explains why I can't see the difference. I just thought they were using the same pic/icon for new posts and no new posts. I guess I'll make a local change so I can see the difference.

Rodney
Posts: 162
Joined: Sat Aug 31, 2002 1:01 am
Location: Titusville, FL USA
Contact:

Re: What Has Happened To The Forum?

Post by Rodney » Sun Feb 01, 2009 6:41 am

Maybe I'm in the minority but I LIKE THE NEW FORMAT . It is easy to read and pleasant on the eyes.

User avatar
haklesup
Posts: 2940
Joined: Thu Aug 01, 2002 1:01 am
Location: San Jose CA
Contact:

Re: What Has Happened To The Forum?

Post by haklesup » Sun Feb 01, 2009 1:52 pm

Am I blind? Where did the "Add Image to Post" button go? How do I add a picture now. Do I really need to use an outside hosting service and post the link using the /img html code. I was all over the User Control panel. Did I miss a checkbox or something? Didn't see any skin selection. Is there one?

SETEC_Astronomy
Posts: 582
Joined: Tue May 09, 2006 12:44 am
Contact:

Re: What Has Happened To The Forum?

Post by SETEC_Astronomy » Sun Feb 01, 2009 1:59 pm

haklesup wrote:Am I blind? Where did the "Add Image to Post" button go? How do I add a picture now. Do I really need to use an outside hosting service and post the link using the /img html code. I was all over the User Control panel. Did I miss a checkbox or something? Didn't see any skin selection. Is there one?
I don't get a post image option either. We do have the ability to change the theme but no other themes are installed at the moment. We're stuck with this one for the time being.

Bigglez
Posts: 1282
Joined: Mon Oct 15, 2007 7:39 pm
Contact:

Re: What Has Happened To The Forum?

Post by Bigglez » Sun Feb 01, 2009 10:27 pm

Michael Kaudze wrote:Not to mention the constant spam attacks - but the least we can do is give everyone a working forum to use.
Aparently the SPAMMERs like the new forum, too!

User avatar
jwax
Posts: 2150
Joined: Mon Feb 09, 2004 1:01 am
Location: NY
Contact:

Re: What Has Happened To The Forum?

Post by jwax » Mon Feb 02, 2009 2:12 am

Perhaps a name change is in order: "Drugs, Nuts, & Volts".

User avatar
Michael Kaudze
Site Admin
Posts: 16300
Joined: Fri Nov 22, 2002 1:01 am
Location: at work
Contact:

Re: What Has Happened To The Forum?

Post by Michael Kaudze » Mon Feb 02, 2009 7:31 am

haklesup wrote:Am I blind? Where did the "Add Image to Post" button go? How do I add a picture now. Do I really need to use an outside hosting service and post the link using the /img html code. I was all over the User Control panel. Did I miss a checkbox or something? Didn't see any skin selection. Is there one?
The "UPLOAD ATTACHMENT" option is right under the section where you input text for a post... I can see it now typing this text.
Attachments
NV4PackBackground.jpg
NV4PackBackground.jpg (143.99 KiB) Viewed 1255 times
Intelligence is the ability to adapt to change. Stephen William Hawking.

User avatar
haklesup
Posts: 2940
Joined: Thu Aug 01, 2002 1:01 am
Location: San Jose CA
Contact:

Re: What Has Happened To The Forum?

Post by haklesup » Mon Feb 02, 2009 8:17 am

That's where it used to be before the upgrade. It's not there now on my screen. I even tried the Find function in my browser to look for it. With the old version this was usually fixed by changing skins but that option is no longer available.

I'd send a screen clip to prove it but that's not an option.

What's with the warning message "You do not have permission to view files attached to this post". I never saw that before. Did you attach or is that text part of your post intentionally?

User avatar
Michael Kaudze
Site Admin
Posts: 16300
Joined: Fri Nov 22, 2002 1:01 am
Location: at work
Contact:

Re: What Has Happened To The Forum?

Post by Michael Kaudze » Mon Feb 02, 2009 8:39 am

You can only see attachments if you are signed in.
Attachments
Attatchment.jpg
Intelligence is the ability to adapt to change. Stephen William Hawking.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests