fake keyboard

This is the place for any magazine-related discussions that don't fit in any of the column discussion boards below.
Post Reply
DRCT
Posts: 13
Joined: Tue Dec 11, 2001 1:01 am
Location: U.S.
Contact:

fake keyboard

Post by DRCT » Mon Dec 06, 2004 6:40 pm

Is there any mods to the keyboard and mouse input (pins) that can be done to fake the computer into thinking it has a keyboard and mouse attached? I am connecting to a computer with "Remote desktop" and when I try to connect I get an error. I dont want to use a KVM due to lack of space but if I could jump some pins on the motherboard keyboard header or solder a resistor that would work best. I am not sure what the pc looks for to know that the keyboard and mouse are attached. Any help would be appreciated

dyarker
Posts: 1715
Joined: Fri Aug 22, 2003 1:01 am
Location: Izmir, Turkiye; from Rochester, NY
Contact:

Re: fake keyboard

Post by dyarker » Mon Dec 06, 2004 9:06 pm

That's a serious lack of space if isn't room for a 7 x 4 x 1 KVM!<p>Unfortunately, a keyboard is an active device that responds to the PC during POST. A couple of jumpers and a pull-up resistor won't do.<p>I've seen a PIC or Basic Stamp application for a keyboard eliminator, but can't find it now.
Dale Y

User avatar
dr_when
Posts: 208
Joined: Thu Oct 28, 2004 1:01 am
Location: Milwaukee
Contact:

Re: fake keyboard

Post by dr_when » Tue Dec 07, 2004 3:55 am

Hi,<p>You may want to check B&B Electronics (www.bb-elec.com). They at one time sold a keyboard replacement device that responds to the PC with the appropriate commands. There are numerous documents around that explain the AT-style (and XT style) keyboard communications protocol which is easy to understand. You could build a device with a cheap 6-pin Microchip controller and fit the whole thing into a PS/2 DIN connector (and would be powered by the 5 volts from that port via the mini DIN).
"Who is John Galt?"

Engineer1138
Posts: 458
Joined: Thu Feb 05, 2004 1:01 am
Location: Minneapolis, MN
Contact:

Re: fake keyboard

Post by Engineer1138 » Tue Dec 07, 2004 8:22 am

I don't know anything about Remote Desktop, but doesn't the BIOS support ignoring keyboard/mouse errors? That's what I do for one of my headless Linux servers.

User avatar
jollyrgr
Posts: 1289
Joined: Thu Jan 03, 2002 1:01 am
Location: Northern Illinois
Contact:

Re: fake keyboard

Post by jollyrgr » Thu Dec 09, 2004 5:35 am

Take the electronics out of a mouse and keyboard. (The mouse electronics will be about the size of a book of matches, the keyboard electronics a little bit bigger.) Leave the cables attached. Mount the boards in a small plastic box using double faced tape or whatever method you wish. Put this box in back of the PC or better yet inside the PC. If you put the electronics inside the PC, run the cables out one of the unused card slots. You could even skip the box altogether and just wrap the boards in electrical tape. (Be careful not to click one of the mouse buttons if you use tape.) If you want to get fancy you could even notch the blanking panel so the cables feed out. Plug the cables in as normal. This is by far the easiest and cheapest way to do this as many people (especially businesses) have old keyboards and mice just collecting dust. If you are not so lucky you can get a BRAND NEW keyboard for one dollar at Office Max. See this item:
http://www.officemax.com/max/solutions/product/p rodBlock.jsp?BV_UseBVCookie=yes&expansionOID=-536896933&prodBlockOID=537079557<p>Mice can be had for similar deals.
http://www.officemax.com/max/solutions/product/p rodBlock.jsp?BV_UseBVCookie=yes&expansionOID=-536896933&prodBlockOID=536993159<p>[ December 09, 2004: Message edited by: Jolly Roger ]</p>
No trees were harmed in the creation of this message. But billions of electrons, photons, and electromagnetic waves were terribly inconvenienced!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests